Algemene Voorwaarden Healthspring v1.0 2024
Algemene voorwaarden
Artikel 1 - Algemeen
De algemene voorwaarden (AV) zijn van toepassing op de diensten van Healthspring ten behoeve van de opdrachtgever, ongeacht of deze zijn vastgelegd in een overeenkomst. De overeenkomst schept enkel rechten en verplichtingen voor de cliënt en de opdrachtnemer, in dit geval Healthspring. Verder zijn de AV van toepassing op aanvullende opdrachten en vervolgopdrachten tot het verrichten van diensten, ongeacht hoe deze zijn geformaliseerd.
Op grond van een schriftelijke afspraak tussen cliënt en Healthspring kan van specifieke bepalingen in de AV worden afgeweken. In dat geval blijven de andere bepalingen in de AV van toepassing op de overeenkomst. Steeds is de meest recente versie van de AV van toepassing op de overeenkomst. Als de AV worden gewijzigd, dan zal de gewijzigde versie van de AV vrijelijk beschikbaar zijn voor de cliënt.
Op de overeenkomst is Nederlands recht van toepassing. In alle geschillen tussen cliënt en Healthspring is de Nederlandse civiele rechter bij uitsluiting bevoegd.
Voor de uitvoering van de dienstverlening betrekt Opdrachtnemer derden, welke hij heeft geselecteerd en gecontracteerd. De onderhavige Voorwaarden zijn eveneens van toepassing op alle overeenkomsten met Opdrachtgever, voor de uitvoering waarvan door Opdrachtnemer derden dienen te worden betrokken.
Artikel 2 - Tarieven
Alle opgegeven tarieven zijn exclusief BTW en eventuele andere heffingen of toeslagen die van overheidswege worden opgelegd. Kosten die worden gemaakt doordat derden bij de uitvoering van de overeenkomst worden betrokken, zijn niet inbegrepen in de tarieven, tenzij anders schriftelijk is overeengekomen. Indien derden worden ingeschakeld bij de uitvoering van de overeenkomst, worden de kosten hiervan aan de cliënt in rekening gebracht.
Healthspring is gerechtigd om jaarlijks de tarieven eenzijdig te herzien. Uiterlijk één maand voor aanvang van een nieuwe overeenkomst zal Healthspring de cliënt hiervan op de hoogte stellen. Tevens is Healthspring gerechtigd om de inhoud van de dienstverlening en de voorwaarden waaronder de diensten worden verricht aan te passen of aan te vullen, indien tijdens de loop van de overeenkomst toepasselijke wettelijke regelingen worden gewijzigd.
Artikel 3 - Facturatie
Voor wijziging of beëindiging van de overeenkomst geldt een minimale termijn van 48 uur, tenzij anders bepaald en schriftelijk overeengekomen. Tenzij anders is afgesproken, zal Healthspring zijn diensten periodiek declareren aan de cliënt. Iedere factuur van Healthspring kent een betalingstermijn van 15 dagen. Na afloop van de betalingstermijn is over het declaratiebedrag van rechtswege wettelijke (handels)rente verschuldigd. Indien ook na herinnering en aanmaning betaling uitblijft, is de opdrachtgever buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd aan Healthspring, dan wel de daadwerkelijke kosten samenhangend met de incasso van de uitstaande factuur/facturen, indien deze kosten hoger liggen.
Bij het uitblijven van de verschuldigde betaling na de vervaldatum van de desbetreffende factuur, is Healthspring gerechtigd de diensten ten behoeve van de cliënt op te schorten of te beëindigen. Van deze mogelijkheid zal Healthspring alleen gebruik maken, nadat de cliënt daarvan schriftelijk op de hoogte is gesteld.
Artikel 4 - Aansprakelijkheid
Healthspring is niet aansprakelijk voor het niet, niet tijdig of niet geheel nakomen van de verplichtingen ten gevolge van tekortkomingen bij de uitvoering van de diensten die niet aan Healthspring kunnen worden toegerekend. Onder niet toerekenbare tekortkomingen worden in dit geval verstaan elke omstandigheid die de naleving van de overeenkomst belemmert en die in redelijkheid niet voor risico van Healthspring komt.
In het algemeen geldt dat eenieder die gebruik maakt van de diensten verantwoordelijk is om te gaan met de eigen lichamelijke conditie en gehouden is desgevraagd op eigen beweging alle relevante informatie omtrent de lichamelijke en geestelijke gesteldheid aan Healthspring te verstrekken. Problemen die ontstaan doordat geen of onvoldoende acht wordt geslagen op deze eigen verantwoordelijkheid of geen of onvoldoende informatie wordt verschaft, komen voor risico van de cliënt. Tevens is Healthspring niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit het feit dat de cliënt, dan wel daaraan gelieerde partijen, mondeling of schriftelijk verstrekte adviezen of instructies niet of niet naar behoren heeft opgevolgd. Ook in geval van mondelinge informatie en/of verzoeken van de cliënt is Healthspring niet aansprakelijk voor schade voortvloeiend uit misverstanden of onjuist overgekomen informatie. Bovendien is Healthspring niet aansprakelijk voor schade voortvloeiend uit activiteiten of ontwikkelingen buiten de sfeer en intentie van de overeenkomst, behoudens voor zover aanvullende opdrachten en/of vervolgopdrachten uitdrukkelijk (schriftelijk) onder de werking van de overeenkomst zijn gebracht.
De cliënt verplicht zich alle maatregelen te treffen die nodig zijn ter beperking van de schade waarvoor hij Healthspring aansprakelijk wil stellen. En indien sprake is van een toepasselijke, algemene- of beroepsaansprakelijkheidsverzekering, is de aansprakelijkheid van Healthspring voor schade voortvloeiende uit de door hem verrichte diensten beperkt tot het bedrag dat in het desbetreffende geval door de assuradeuren van Healthspring wordt uitbetaald, dan wel tot het bedrag dat Healthspring ter zake daadwerkelijk op derden kan verhalen.
Onder alle omstandigheden komt alleen directe schade, met inachtneming van de in deze algemene voorwaarden aangegeven beperkingen, voor vergoeding door Healthspring in aanmerking. Bedrijfsschade of indirecte schade zoals gederfde winst en gemiste besparingen komen niet voor vergoeding in aanmerking. Indien zich omstandigheden voordoen buiten de invloedssfeer van Healthspring, waardoor gehele of gedeeltelijke uitvoering van de overeenkomst tijdelijk onmogelijk is of zo bezwaarlijk is dat nakoming redelijkerwijs niet van Healthspring gevraagd kan worden, is Healthspring gerechtigd de diensten op te schorten voor de duur van het bestaan van de desbetreffende omstandigheden.
Artikel 5 - Persoonsgegevens
Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat uw behandelend therapeut een dossier aanlegt. Dit is een wettelijke plicht opgelegd door de Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). Uw dossier bevat aantekeningen over uw gezondheidstoestand en gegevens over de uitgevoerde onderzoeken en behandelingen. Ook worden in het dossier gegevens opgenomen die voor uw behandeling noodzakelijk zijn en die uw behandelaar, na uw expliciete toestemming, heeft opgevraagd bij een andere zorgverlener, zoals bij de huisarts. De praktijkhouder doet zijn best om uw privacy te waarborgen. Dit betekent onder meer dat hij:
zorgvuldig omgaat met uw persoonlijke en medische gegevens,
toeziet dat onbevoegden geen toegang hebben tot uw gegevens.
Uw behandelaar heeft als enige toegang tot de gegevens in uw dossier. Uw behandelaar heeft een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim). De gegevens in uw dossier kunnen, alleen met uw expliciete toestemming, nog voor de volgende doelen worden gebruikt:
Om andere zorgverleners te informeren, bijvoorbeeld bij een verwijzing naar een andere behandelaar;
Voor het geanonimiseerde gebruik tijdens intercollegiale toetsing;
Voor de financiële administratie, zodat een factuur kan worden opgesteld.
Als uw behandelaar om enige reden gebruik wil maken van uw gegevens, dan zal hij u eerst informeren en expliciet om uw toestemming vragen.
Voorafgaand aan de overeenkomst, dan wel tijdens het uitvoeren van de diensten, kunnen door Healthspring gegevens worden gevraagd aan de opdrachtgever. Deze gegevens kunnen worden verwerkt:
ten behoeve van het aangaan en uitvoeren van de overeenkomst;
voor het uitvoeren van educatieve activiteiten;
voor statistische analyse;
om te kunnen voldoen aan wettelijke verplichtingen.
Healthspring zal alle informatie betreffende de opdrachtgever, diens bedrijfsvoering en arbeidsomstandigheden, en alle overige informatie die hij verkrijgt bij de uitvoering van de overeenkomst, vertrouwelijk behandelen en deze informatie niet aan derden geven, behoudens voor zover Healthspring ingevolge en wettelijk voorschrift daartoe is verplicht. Healthspring zal een geheimhoudingsplicht zoals in dit artikel beschreven opleggen aan alle bij de uitvoering van de diensten ingeschakelde derden.
Artikel 6 - Intellectueel Eigendom
De in het kader van de overeenkomst door Healthspring gebruikte materialen of (elektronische) bestanden, behoren toe aan Healthspring, ongeacht of deze aan de opdrachtgever ter hand zijn gesteld, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen. De verstrekte informatie en gegevens zijn uitsluitend bestemd om door de cliënt te worden gebruikt bij de uitvoering van de diensten en mogen niet zonder toestemming van Healthspring worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of anderszins ter kennis van derden worden gebracht, tenzij anders is overeengekomen.